|
Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 17:00
Бажання
Порівняння
Кошик

Автоматизація торгового бізнесу

Категорії

Комплекс заходів, у яких у торговельний бізнес впроваджуються високотехнологічне устаткування й програмне забезпечення, що зумовлює підвищення ефективності використання ресурсів компанії, називається автоматизацією торгівлі.

Автоматизація торгівлі призводить до економії трудових ресурсів персоналу, оскільки зменшується кількість переобліків, легше простежувати рух товарно-матеріальних цінностей та контроль залишків.

Автоматизація бізнесу здійснюється програмними та апаратними засобами. До перших відносяться касові програми для керування POS-терміналами, касові сервери, системи керування торговими залами, програми для автоматизації магазинів, додаткові системи керування.

До апаратних засобів відносяться:

  • касові системи, які суттєво збільшують ефективність
  • обладнання для роботи зі штрих-кодами
  • автоматичні ваги, які можуть друкувати етикетки
  • термінали для збору даних
  • торгові автомати
  • лічильники банкнот

Останні допомагають при перерахунку торгової виручки в кінці робочої зміни, а також прийому великих грошових мас на підприємствах торгівлі, які продають дорогі товари, наприклад, автомобілі, елітні меблі та інше.

Як вибрати лічильник банкнот

Лічильник банкнот не тільки зможе у кілька разів швидше перерахувати велику кількість готівки, а й відбракує більшість непридатних та фальшивих купюр. Апарат не втомлюється, не може випадково чи навмисно спотворити результати перерахунку.

Усі існуючі лічильники банкнот можна поділити на портативні, офісні, банківські та цифрові. Останні навіть здатні визначати номінал купюр, що дає змогу не сортувати гроші перед перерахунком.

Основні відмінності лічильників банкнот

Вибираючи купюросчетную машинку, не варто економити або переплачувати, беріть саме те, що вам потрібно. Серед відмінностей, які є між дешевим та дорогим обладнанням, можна виділити три основні:

  • швидкість технічного обслуговування та періодичність його проведення: будь-які лічильники купюр потребують періодичного чищення, за місяць у них може накопичитися шар пилу, який може досягати кількох сантиметрів товщини. Чим дорожча модель, тим краще в ній захищені датчики та детектори, апарати оптимізовані під просте та швидке проведення профілактичного очищення, її можна проводити навіть силами касирів. Бюджетні моделі доведеться щоразу возити до сервісного центру
  • перевірка справжності купюр при перерахунку: у бюджетних випадках заявлене відбраковування фальшивих купюр часто дає збої чи показує помилкові результати. Для того, щоб перевірка мала максимальні показники за якістю та надійністю, потрібні дорогі детектори та спеціальне програмне забезпечення, яке також коштує недешево. Не варто забувати і потужному процесорі, без якого програма та датчики просто не працюватимуть
  • ресурс та ремонтопридатність: дорогі моделі розраховані на тривалу експлуатацію з високими навантаженнями, в них застосовують найсучасніші матеріали та технологічні рішення. Найпошкодженіші вузли виконують таким чином, щоб їх легко замінити. Дешеві моделі хороші для рідкісного використання, наприклад при щоденному або щотижневому перерахунку виручки торгової точки.

Перелічені критерії належать до всього обладнання, яке можна застосувати для автоматизації бізнесу. Будь-яка його сфера вимагає суттєвих капіталовкладень, які обов'язково окупляться за грамотного підходу до ведення справ, у тому числі й до автоматизації.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину