|
Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 17:00
Бажання
Порівняння
Кошик

Традиційні та сучасні засоби пломбування

Категорії

Пломбування стало застосовуватися з давніх-давен, причому багато коштів, розроблені кілька століть тому, активно використовуються і сьогодні. Так, наприклад, дуже поширені свинцеві пломби та сургучні печатки, які залишаються простим і доступним способом здійснення контролю. У чому переваги та недоліки традиційних та сучасних засобів пломбування?

пломбы печати пломбираторы

Майже всі традиційні засоби вимагають застосування різних допоміжних інструментів. Наприклад, для пломб потрібен пломбіратор, а для сургучних печаток – фен або сургучниця. Звичайно, при використанні цих пристроїв завжди є можливість отримання травми або опіку. Сучасні засоби, наприклад, індикаторні пломби , що самозатягуються, інструментів не вимагають і більш безпечні в застосуванні. Проте традиційні матеріали коштують дешево і можуть використовуватися багаторазово. Зрозуміло, що пломби всі одноразові, але сургуч або пластилін можуть служити скільки завгодно, не вимагаючи заміни.

Традиційні пломби та печатки несуть мінімум ідентифікаційної інформації - хіба що номер пломбіратора, та логотип компанії. Сучасній пломбі може бути наданий індивідуальний код ще на заводі, тому її можна реєструвати в документах та накладних. Більше того, якщо забезпечити сучасну пломбу штрих-кодом, з'являються необмежені можливості з обліку та контролю, ведення баз даних і т. д. Щоправда, підробити відбиток буває складніше, ніж захистити від підробки сучасну пломбу.

пластиковые индикаторные пломбы

Що стосується стійкості та довговічності, то, звичайно, сучасні матеріали на основі пластику та композитів більш надійні. Проте, свинець також досить довговічний при багаторічному використанні. Ось тільки важить мішечок із свинцевими пломбами чимало.
Безперечно, за сучасними матеріалами для пломбування майбутнє. Безперечно, вони дешевшатимуть, а рівень їхнього захисту – підвищуватиметься. Проте, традиційні види пломбування поки що рано списувати з рахунків. Тим більше, що вони теж еволюціонують, наприклад, для опечатування приміщень за допомогою пластиліну, використовуються витончені чашки з автоматичним прапорцем. Для гравіювання на плашках пломбіраторів використовуються роботизовані верстати, завдяки яким вдається досягти складних відбитків. Тому добре, що споживач завжди має можливість вибрати, яким засобам пломбування віддати свою перевагу.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину